Steenhuizestraat 39 in Sint-Lievens-Esse Gentse Steenweg 8 a/b in Aalst 0479 75 70 06  info@carolien-wellekens.be

Nieuws

26/11/2018

Sinds 2008 was ik 1 dag per week aan het werk bij Osteopathie Moerdijk in Nederland, een gezellige groepspraktijk in Noord-Brabant met een gevarieerd patiëntenbestand. Een mooie kans die ik kreeg toen ik net afgestudeerd was als toch wel onervaren osteopaat. Het waren 10 mooie jaren met goed gevulde werkdagen, fijne patiënten en leuke team-uitjes.

2 weken geleden heb ik de praktijk vaarwel gezegd. De lange autoritten en het combineren met de praktijk in België werd steeds moeilijker. Dat maakt dat er wat tijd vrijkomt dus vanaf heden zijn er ook consultaties op donderdag! Welkom!

osteopate voor kinderen osteopaat voor kinderen

 

 

18/10/17

Tijd om weer wat bij te leren! Enkele weken geleden volgde ik een bijscholing over osteopathie bij baby en kind. Diverse problematieken kwamen aan bod: problemen bij de neuro-motorische ontwikkeling, leerproblemen, nekproblemen, spijsverteringsproblemen enz.

Hierbij werd een testsysteem voorgesteld alsook mogelijke behandelingstechnieken. Sommige zaken waren herhaling voor mij maar toch heb ik weer enkele nieuwigheden gehoord en gezien, welke zeer toepasbaar zijn in de praktijk!

osteopathie baby

 

 

06/09/17: Babymassage FREYA

Enkele maanden geleden leerde ik Freya kennen, een toffe madam, gepassioneerd en gespecialiseerd in het geven van babymassage. Hieronder stelt ze zichzelf graag aan jullie voor!

“Waarom babymassage...?

Eerst en vooral ben ik simpel weg GEK op baby's! Al heel lang: sinds ik zelf een kind was ...! Bij de geboorte van mijn oudste (2008) babymassage gaan volgen bij de cm.. dit leek me super om te doen! Bij andere mama's zag het er ook zo uit, bij ons (Benne en ik) liep het minder vlot: er waren een 7-tal baby's, Benne had honger, was moe,... Het was gewoon het foute moment...

Thuis heb ik dit nadien nog regelmatig gedaan: We werden er beiden rustig van... Ook bij Rube, de 2de spruit, ging ik spontaan zelf masseren... Ik zag de effecten van die massages heel goed: beter slapen, rustige, blije baby's en heel veel knuffelmomentjes...nu zijn de kids 7 en 8, en volgens mij de grootste knuffelaars die er bestaan.

osteopaat voor baby's

Ook merkte ik bij babybezoekjes bij familie/vrienden,... dat ik spontaan op de kindjes zat te wrijven, ik word er zo blij en rustig van, en ook de meeste baby'tjes voelen zich blijkbaar op hun gemak bij mij...

Ik ben dan beginnen zoeken om hier iets meer mee te doen... Mijn eigen kids worden echt wel te groot om te masseren, maar ik blijf zo graag bezig met die kleintjes... Ik besloot om te kijken of ik geen lessen kon volgen om baby's te gaan masseren... Het enige wat ik vond was een "opleiding" van 4u bij Syntra in Aalst... Dat was voor mij toch wel wat weinig...

Na verder zoeken op het internet kwam ik terecht in Nederland: Den Haag, bij Miranda van Kester, een hele lieve dame!! Ik schreef me in, kreeg een dikke cursus doorgestuurd en kon daarna aan de slag: thuisstudie, en 3x een volledige praktijkdag bij Miranda... ook huistaken... Ik kon zelf kiezen wanneer ik mijn examen ging doen...

Vandaag heb ik dus al 1,5 jaar geleden mijn getuigschrift behaald, en ga ik langs bij mensen thuis (of zij bij mij) om mamaatjes te leren masseren, en baby'tjes te laten genieten. Ook ga ik langs in crèches en bij onthaalouders...

Voor mij is dit echt een hobby! Ik word er gewoon blij van... Gecombineerd met mijn job als kleuterjuf ben ik dus dagelijks met jonge kids bezig, en dat is superleuk .”

Wil je graag meer informatie of een afspraak maken met Freya? Dat kan!

GSM: 0473/54.09.59

Email: freyadebrouwer@hotmail.com

Facebookpagina: Babymassage FREYA

 

 

23/06/17

Zoals je misschien wel weet krijg je van jouw mutualiteit een beperkte terugbetaling voor een osteopathische behandeling. Na de behandeling geeft de osteopaat je hiervoor een attest mee die je dan kan binnen geven bij je mutualiteit. De meeste mutualiteiten betalen 10 euro terug en dit met een maximum van 5 behandelingen per kalenderjaar.

Een uitzondering hierop is de Liberale mutualiteit welke 6 consulten terug betaald, en het Onafhankelijk Ziekenfonds welke tussenkomt voor 10 consulten. Sinds maart 2017 heeft het Partena Ziekenfonds een nieuwe verzekering Medicalia genaamd. Deze verzekering is voor iedereen toegankelijk en vergoedt tot 75% van je ziektekosten en dit ook voor de behandelingen bij je osteopaat! De moeite waard om eens te kijken of dit voor jou of jouw gezin voordelig kan zijn.

Meer info vind je terug op http://www.partena-ziekenfonds.be/nl/gezondheidsadvies/advies/medicalia-waarvoor-staat-het.